Skoči na glavno vsebino

V mesecu juniju smo se odpravili na obisk Kovačije pri Kovaču- družinska tradicija več kot 200 let stare kovačije. Na povabilo mame Tince, smo se takoj odzvali. Kljub muhastemu vremenu, smo ob raziskovanju kovačije preživeli krasno dopoldne. Najprej smo  spoznali kovaško obrt in pripomočke v njej, nato pa smo se lotili iskanja Kovaškega skritega zaklada. Otroci so z navdušenjem iskali skrite lističe z nalogami , ki  nam jih je skril nagajivi Kovaški škrat. 

S pravilni odgovori smo pod mogočno lipo  le  našli naš skriti zaklad. V njem so bile skrite lesene deščice .Otroci so se s predasnikom in rokavicami spremenili v prave kovaške mojstre.  V leseno deščico so z železno abecedo, ki smo jo segreli na ognju ,  z žerjavico vtisnili  začetno črko svojega imena.Otrokom je bila ta  kovaška dejavnost zelo zanimiva.


Preko iskanja skritega zaklada smo se veliko naučili o  sami kovaški obrti in o drevesih ter zeliščih, ki jih najdemo na travniku ob kovačiji. Okrepčali smo se še z domačimi sokovi in prigrizki, se zahvalili in se polni vtisov odpravili v vrtec.
Družini Vomer se zahvaljujemo  za krasno preživeto dopoldne.


Zapisala Patricija Vrenčur

Dostopnost